Veelgestelde vragen

Verzenden

Verzendkosten
Wij berekenen de verzendkosten aan u door.
Binnen Nederland zijn de verzendkosten €7,50, behalve als u maximaal 2 doosjes capsules of edelfit bestelt, dan zijn de bestelkosten €4,-.
Buiten Nederland zijn de verzendkosten op aanvraag.

Verzendmethoden
Alle artikelen worden bezorgd door PostNL (Nederland).

Levertijd
Als uw betaling ontvangen is wordt uw bestelling de volgende werkdag verzonden.

Betalen

Betaalmethodes?
Wanneer wij uw bestelling ontvangen hebben, sturen wij u een factuur. Na het voldoen van de factuur sturen wij de producten zo snel mogelijk naar u toe.

Betaling achteraf?
Helaas is dit niet mogelijk.

Retourneren

Een product retourneren?
Verse of ingevroren paardenmelk, de paardenmelkpoeder en de capsules kunnen om hygiëne redenen niet retour worden genomen. Kaqun Zuurstofwater kan om hygiene redenen niet retour worden genomen.

Verzorgingsproducten kunnen binnen 5 dagen na ontvangst retour worden gestuurd. Mits ongeopend en ongebruikt, in de orginele verpakking. U dient vooraf per e-mail contact op te nemen met daarbij de reden van retour en om welke producten het gaat. U ontvangt dan onze instructies voor retour zenden. Kosten retour zenden zijn voor eigen rekening.

Over onze producten & diensten

Wanneer kan ik het beste de melk / poeder gebruiken?
Wat u het beste uitkomt. ’s morgens, ’s middag of ’s avonds, maakt niet uit. Maar doe het op een vast tijdstip

Mijn huid / darmprobleem wordt heftiger, wat moet ik doen?
Dit is een vraag die vaak voorkomt bij mensen met eczeem, psoriasis of darmproblemen. Het kan een reactie zijn van de paardenmelk, dat de melk zijn werk doet. Dit is een gunstig teken. Deze verergering komt meestel in de 1 – 3 de week van het gebruik van de paardenmelk en duurt meestal maar een paar dagen tot een week. Als de verergering heftig is te noemen, probeer dan een aantal dagen halve porties, tot de verergering sterk verminderd is.

Ik kan lactose slecht verdragen, kan ik dan wel paardenmelk gebruiken?
Nee, in paardenmelk zit meer lactose dan in koemelk. Moet ik doorgaan met de voorgeschreven medicijnen? Ja, alleen in overleg met uw arts kan u gaan minderen. Paardenmelk is een natuurlijk voedingsmiddel, geen medicijn.

Wanneer kan ik stoppen met paardenmelk te gebuiken?
Vanaf de 6de week is meestal verbetering te merken. Het drinken van paardenmelk moet voortgezet worden tot dat de verbetering stabiel is, dit kan meerdere maanden in beslag nemen. Als je bereikt hebt wat je zou willen bereiken begin dan langzaam met afbouwen. Nooit abrupt stoppen! Veel mensen blijven de paardenmelk door gebruiken, om langer gebruik te maken van de positieve werking van de paardenmelk.

Wat is het verschil tussen gevriesdroogde paardenmelkpoeder en de vloeibare paardenmelk?
De vloeibare melk is gekoeld (dagverse melk) of ingevroren in bakjes van 225 ml. De gevriesdroogde paardenmelkpoeder is dagverse melk wat ingevroren aan de vriesdroger gaat. D.m.v. sublimeren, langzaam ontdooien en de gasvorm die ontstaat voordat ijs water wordt door vacuüm afgezogen, verdwijnt al het water uit de melk en blijven de vaste stoffen over. Die hetzelfde blijven als in het oorspronkelijke product. De werking van de gevriesdroogde paardenmelk is gelijk als van de vloeibare paardenmelk, mits in vergelijkbare porties wordt ingenomen.

Hoe moet ik paardenmelk bewaren:
De dagverse melk bij max. 6° C in de koelkast. Ingevroren paardenmelk bij min. -18° C in een vriezer. Gevriesdroogde paardenmelkpoeder direct na gebruik goed afsluiten en in de koelkast bewaren.

Ik heb een koemelkeiwit allergie, kan ik dan wel paardenmelk gebruiken? Ja, paardenmelk eiwitten zijn kort en dun van structuur. Daarentegen zijn de koemelkeiwitten lang en dik van structuur, dit geeft vaak het probleem bij koemelkallergie.

Is paardenmelk ook geschikt voor huisdieren?
Ja, honden en katten met gezondheidsproblemen kunnen paardenmelk goed verdragen. Paardenmelk wordt ook gegeven aan puppy’s.