Paardenmelk

100% natuurzuiver

Onze paardenmelk is op-en-top natuurlijk

HACCP-gekwalificeerd

Maandelijkse controle op kwaliteit

Gezonder door paardenmelk

Minder last van huid- of darmproblemen

0229-505526

Bel ons gerust

Paardenmelk van hoge kwaliteit bij Paarden Centrum Moerbeek

Paardenmelk van Paarden Centrum Moerbeek, Paardenmelkerij in Zwaagdijk is een op-en-top natuurzuiver product. Dat komt door onze unieke filosofie: paarden mogen bij ons écht paard zijn. Dat betekent dat zij rondlopen in kuddes in onze melkerij en 24 uur per dag beschikking hebben over voeding dat ook echt geschikt is voor paarden. Dit maakt dat onze paardenmelk en verzorgingsproducten van paardenmelk van een zeer hoogwaardige kwaliteit zijn. Dat wordt ook nog eens bevestigd tijdens de maandelijkse kwaliteitscontroles, waar onze paardenmelkerij steeds weer voor slaagt. De paardenmelk is verkrijgbaar als dagverse melk, ingevroren en als gevriesdroogd poeder in verschillende verpakkingen. Klanten kunnen daardoor kiezen welke vorm het beste aansluit bij hun levensstijl.

Gevriesdroogd paardenmelkpoeder: handig in gebruik!

Naast de dagverse en de ingevroren melk heeft Paarden Centrum Moerbeek, Paardenmelkerij Zwaagdijk, ook gevriesdroogd paardenmelkpoeder. Dit poeder maken wij met onze eigen machines van onze eigen paardenmelk. Het grote voordeel van paardenmelk in poedervorm is dat het makkelijker valt te gebruiken en veel minder ruimte in beslag neemt. Tegelijkertijd blijven alle voedingsstoffen behouden door deze methode, in tegenstelling tot de methode van verhitting: hierdoor verandert de samenstelling van voedingsproducten juist.

Vriesdrogen van paardenmelk: de werkwijze

Tijdens het vriesdrogen wordt aan de hand van een vacuüm al het water verwijderd. In het begin van het proces is de paardenmelk diepgevroren, waarna de temperatuur langzamerhand wordt verhoogd tot maximaal 27 graden. Aan het einde blijven de vaste stoffen van de paardenmelk over, die precies hetzelfde zijn als die in de dagverse paardenmelk. Het poeder kunt u uiteindelijk aanlengen met water, zodat er weer paardenmelk ontstaat. Maar paardenmelkpoeder laat zich ook goed mengen met yoghurt, vla, appelmoes of vruchtensap. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is 12 gram.

Capsules paardenmelkpoeder als onderhoudsdosering

Door het innemen van 3 paardenmelkcapsules per dag, neemt u minder paardenmelk in dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 12 gram. Deze vorm van paardenmelk innemen is bedoeld als onderhoudsdosering. Nadat er resultaat bereikt is met de volledige dagelijkse porties (1 beker dagverse melk, 1 bakje ingevroren melk of 12 gram gevriesdroogd paardenmelkpoeder) kunt u na langzaam afgebouwd te hebben overgaan naar het gebruik van capsules. Dit is bedoeld om de gezondheid op peil te houden. Wie vanaf het begin meteen capsules inneemt, moet er rekening mee houden dat het langer
duurt voordat de paardenmelk z’n heilzame werk gaat doen. Het kan ook preventief gebruikt worden om de goede werking van de darmflora op gang te houden.

Wilt u meer weten over paardenmelk in poedervorm?

Of misschien wilt u meer informatie over de werking van paardenmelk?Paarden Centrum Moerbeek, Paardenmelkerij Zwaagdijk licht u graag voor. Neem voor meer informatie contact met ons op, en wie weet kan paardenmelk ook u helpen!

Paardenmelk helpt bij eczeem en darmproblemen

Paardenmelk helpt bij huidaandoeningen zoals eczeem en heeft een positieve invloed op de darmflora. Dat is gebleken uit diverse onderzoeken in binnen- en buitenland die zijn gedaan naar de positieve werking van paardenmelk. Onder meer studenten aan de Universiteit Wageningen hebben in 2006 onderzocht wat de gezondheidseffecten zijn van dit puur natuurvoedingsproduct*. Uit enquêtes onder consumenten, interviews met experts en literatuuronderzoek concludeerden deze studenten dat de paardenmelk heilzaam kan zijn bij ziektes als eczeem, psoriasis en de ziekte van Crohn. Liefst 61 procent van de geënquêteerden gaf aan baat te hebben bij het gebruik van paardenmelk. 

Paardencentrum Moerbeek, Paardenmelkerij in Zwaagdijk, kan dit rapport bij interesse verstrekken. Neem daarvoor contact op via: tel: 0229-505526 / 06-21215006 of [email protected]paardencentrummoerbeek.nl. Aan de Friedrich-Schiller-Universiteit van Jena in Duitsland is ook onderzoek gedaan met positieve uitkomsten voor paardenmelk. Dr. Rainer Schubert, verbonden aan het Instituut voor voedingswetenschap en voedingsfysiologie concludeerde dat paardenmelk goede resultaten geeft bij eczeem, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (darmontsteking). Dankzij het gebruik van paardenmelk, verminderden de eczeemklachten bij proefpersonen drastisch. Dit kwam door een toename van L-bifidusbacteriën in de darmen, veroorzaakt door de werkzame stof beta-lactose in paardenmelk. De stof splitst zich niet in de maag en is daardoor beschikbaar voor de belangrijke L-bifidusbacteriën. Dit toont de prebiotica en gezondheidsbevorderende eigenschappen aan van paardenmelk.

Samenstelling paardenmelk

De samenstelling van paardenmelk verschilt sterk ten opzichte van koeienmelk. Zo zit er veel meer vitamine C in en veel minder vet. Zie voor de overige verschillen het volgende overzicht:

Merriemelk in vergelijking met andere soorten melk per 100ml
Merrie Vrouw Koe Schaap Geit
vet 0,9 4,0 4,3 6,2 4,1
eiwit 1,8 1,5 3,5 5,2 3,8
melksuiker 6,5 6,9 4,6 4,2 4,4
calcium 110 28,0 120 183 127
foster 54 14,0 92 109 115
vit. C 151 <0,5 19 25 1

Paardenmelk helpt onder ander bij

  • Eczeem
  • Psoriasis
  • Kinkhoest
  • Ziekte van Crohn
  • Colitis ulcerosa
  • Obstipatie
  • Diarree
  • Spastische darm
  • Versterken van weerstand

 Disclaimer (*):Paardenmelk is een natuurvoedingsproduct, geen geneesmiddel. Bij iedere gebruiker kan het product een andere uitwerking hebbenLees daarom de disclaimer

Meer weten over paardenmelkerij Paarden Centrum Moerbeek?

Wij vertellen u er graag over! Dit kan tijdens een excursie met een grotere groep, of u kunt langskomen in onze winkel. Neem voor de mogelijkheden en actuele openingstijden contact op met Paarden Centrum Moerbeek, Paardenmelkerij Zwaagdijk.

Bezoek ons

Paardenmelkerij Zwaagdijk
Zwaagdijk 293
1684 NJ Zwaagdijk

KvK: 37131536

Telefoon

Tel: 0229-505526
Mobiel: 06-21215006